Kaffeadventskalendern

Redan från det att vi började med Teadventskalendern har vi velat göra en adventskalender med kaffe, och här är den nu, Teadventskalenderns nya syskon Kaffeadventskalendern!

I Kaffeadventskalendern hittar du portionsförpackat bryggmalet kaffe, så att du antingen kan brygga det i din vanliga kaffebryggare eller köra det som droppkaffe för extra lyxig känsla. I varje kaffepåse finns det 21 gram kaffe, det räcker till tre koppar. I kalendern finns även ett litet häfte med information om kaffet, hur du brygger droppkaffe och i mitten av boken kan du betygsätta varje kaffesort och skriva en liten kommentar, så får du en översikt över vilken sort du gillade bäst. 

Har du en härlig butik, café eller någon annan verksamhet där Kaffeadventskalendern hade passat? Välkommen att höra av dig, för att få veta mer om villkoren för att bli återförsäljare. Du hittar uppgifter på vår kontaktsida

Är du journalist, bloggare eller skribent? Du hittar högupplösta bilder, pressmeddelanden och annan matnyttig information på vår pressida. Du är givetvis välkommen att höra av dig om du har idéer om reportage, samarbeten eller något annat spännande projekt! Du hittar mer uppgifter på vår kontaktsida.

Kaffeadventskalendern designas, produceras och säljs av oss på NABO in Sweden AB. 
 

Märkningar

Vi älskar ekologiskt och skänker gärna en extra tanke till miljön. Därför är vårt långsiktiga mål att alla kaffesorter i kalendern ska vara ekologiska. Tyvärr är det en bit bort i nuläget, men i 2017 års kalender är sex av tjugofyra sorter ekologiska, och är märkta med EU:s ekolöv och KRAV. Många av våra kaffen bär dessutom stolt upp märkningar som FairTrade och Rainforest alliance.

Dessutom är förpackningen märk med Svanen, som garanterar att pappret kommer från hållbara källor. 

kaffesorterna i kalendern

I Kaffeadventskalendern hittar du många olika sorters kaffe och variationen består i ursprung, rostning och blandning av bönor. Vi har valt att hålla smakerna hemliga, men det är en god blandning av singelbönor, bönblandningar och smaksatt kaffe.

Är du väldigt nyfiken på våra sorter, skicka gärna ett mail till hej@naboinsweden.se så avslöjar vi mer!

 

Vill du läsa mer om hur vi startade Kaffeadventskalendern? Klicka på Kaffeadventskalenderns historia, där berättar vi mer om hur vi började, och hur vi fortsatte!

Vårt kaffe kommer från Bergstrands kafferosteri, och alla bönor är rostade här i Göteborg. Här kan du läsa mer om vårt kaffe, om du är nyfiken! Eller, om du är sugen på att köpa hem lite gokaffe, gå direkt till webshopen.